העצמות שלנו הן הרכיב המרכזי בשלד ולכן עליהן למעשה הגוף כולו נשען.
עצמות חזקות מאפשרות לנו לנוע בחופשיות, להרגיש חזקות יותר ולא להיות חשופות לשברים או סדקים. מנגד, חולשה בעצמות עלולה להוביל לשברים או קשיי תנועה בנוסף לכאבים כרוניים שעלולים להיגרם כתוצאה מכך. כדי לשמור על עצמות בריאות, צריך להתחיל קודם כל מתזונה נכונה.
סידן
כמו כל רכיב בגוף, גם בעצמות החלבון הוא אבן בניין יסודית, אולם בניגוד לחלקים אחרים, בעצמות יש גם לסידן תפקיד חשוב. העצמות הן החלק הקשיח ביותר בגוף, ומה שמקנה להן את הקשיחות הוא הסידן. בלעדיו הן תהיינה חלשות יותר, דבר שיוביל לשבירה מהירה שלהן בעת נפילה או פגיעה. במקרים חמורים יותר מחסור בסידן עלול להוביל גם לבעיות יציבה או תנועה. תזונה נכונה לבריאות העצם כמו הרבה בעיות בריאותיות שצצות בגיל המעבר, גם בעיות הנוגעות לעצמות עלולות לנבוע כתוצאה מתזונה לקויה. העצמות הן אמנם חלק מרכזי בגוף, אולם מנגנון ההגנה שלו עובד בצורה כזו שבשעת מחסור הוא יעדיף להקצות להן פחות משאבים מאשר לחלקים אחרים. לאור זאת, תזונה לקויה עלולה להוביל תוך זמן קצר לפגיעה בהן.
מה כדאי לאכול
מחסור בחלבונים או ברזל יוביל בדרך כלל להמלצה על צריכת מזונות עשירים בחלבון, בדגש על בשר, עוף ודגים. גם קטניות מכילות חלבון וברזל בכמויות מסוימות, אך פחותות מאלו שיש במוצרים מן החי. אם הבעיה היא מחסור בסידן, מוצרי החלב הם המקור הטוב ביותר, אך אם אתם מחפשים מקור שאינו מהחי אפשר לאכול גם עלים ירוקים כמו תרד, ברוקולי או פטרוזיליה. פירות הדר בדגש על תפוזים יוכלו גם לתת מענה לבעיה.
תוספי תזונה
בחלק מהמצבים התזונה הרגילה לא מצליחה לספק לעצמות את המינרלים והוויטמינים להם הן זקוקות. הפתרון לבעיה הזו הוא לקחת תוספי תזונה, כאשר המרכזיים שבהם הם ברזל וסידן. כמוסות ברזל של חברת NORÈLL זמינות עבורכן באתר, והן מכילות את המינון המומלץ של צריכת ברזל יומית.
לסיכום
כדי שהעצמות שלנו תהיינה חזקות ובריאות, צריך להתחיל קודם כל עם תזונה נכונה. מזונות עשירים בחלבון, ברזל וסידן הן תנאי הכרחי לכך שהעצמות תקבלנה את מה שהן צריכות כדי לשמור על החוזק שלהן. במידה ויש לכן מחסור באחד הוויטמינים או המינרלים שהזכרנו, מומלץ להעשיר את התפריט שלכן עם מזונות שמכילים אותו או לחילופין לצרוך תוספי תזונה.